Anti transpiratie

Anti transpiratie botox behandeling

Bij overmatig zweten kan door middel van injectie het zweten worden verminderd of volledig stil worden gelegd. Botuline toxine werkt goed tegen overmatig zweten onder de oksels of handen. Botuline toxine blokkeert de werking van zenuwen die zweetklieren prikkelen, waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren. De behandeling die het meest door onze artsen wordt uitgevoerd is de Botuline toxine anti-transpiratie behandeling van beide oksels. Eventueel kunnen ook handen of voeten behandeld worden.

U heeft de eerste keer vier tot zes maanden plezier van een Botuline toxine anti-transpiratie behandeling. Het effect van een vervolgbehandeling houdt een half jaar tot een jaar aan. Alvorens overgegaan wordt tot een behandeling, zal eerst gekeken worden of u geschikt bent voor een Botuline toxine anti-transpiratiebehandeling. Een intakegesprek is bedoeld om u kennis te laten maken met de behandelend arts en bepaalde aspecten van de behandeling (zoals hersteltijd, bijwerkingen, nazorg en resultaten te bespreken).

Anti transpiratie laser behandeling

Alma SweatX is een nieuwe laserbehandeling tegen overmatig zweten (hyperhidrosis – en lichaamsgeur – osmidrosis). Dit zijn twee verschillende aandoeningen, want niet iedereen met overmatige transpiratie heeft ook last van een sterke lichaamsgeur, en omgekeerd. Deze behandeling is een alternatief voor de anti transpiratie behandeling met botox injecties.

Tijdens de SweatX behandeling gebruikt de behandelaar een speciale applicator die met ronddraaiende bewegingen geleidelijk warmte over de huid verspreid. Dit kunt u als warm ervaren en het kan gevoelig zijn. Tijdens de behandeling wordt daarom een olie op de huid aangebracht wat verkoelend werkt. SweatX schakelt de zweetklieren selectief uit en laat het omliggende weefsel onaangetast. Hierdoor wordt de zweetproductie en de bijbehorende lichaamsgeur drastisch verminderd.

De behandeling veroorzaakt geen ‘compenserende transpiratie’. Dit betekent dat er geen extra zweet wordt geproduceerd in andere delen van het lichaam.